Slagroom Soesjes

Meestal koop je slagroomsoesjes gewoon uit de supermarkt en dan moet je ze daarna laten ontdooien. Dit is eigenlijk niet erg vers en daarom ging ik deze soesjes zelf eens maken. Ik heb op veel tv series zoals Masterchef en Topchef gehoord dat dit aardig moeilijk was om te maken, maar ach we proberen het gewoon! Meestal gebruik je voor een cake of taart een soort deeg wat je maakt van bloem, boter, suiker en eieren. Bij soesjes is dit water(!), boter, bloem en eieren. Ik moet zeggen dat ik nog aardig wat moeite had met de enorme plakkerige deegbal die je in een spuitzak moet zien te proppen, maar hier blijken meer mensen last van te hebben. Al met al heb ik dus de soesjes gemaakt, gevuld met wat opgeklopte slagroom en eventjes een klein stukje in gesmolten chocolade gedoopt. Het is een erg lekker hapje en hierdoor ook het proberen waard!

Soesjes

voor 20 stuks

50 gram boter
125 ml water
75 gram bloem
8 gram suiker
2 eieren
en snufje zout
opgeklopte slagroom
gesmolten chocolade

Bereiding:
Verhit de oven voor op 200 graden. Doe water in een steelpan met boter, de suiker en een snufje zout.
Breng mengsel net aan de kook en haal het van het vuur. Doe er in één keer al het bloem bij en meng dit met een houten lepel.
Zet het weer op het vuur en blijf ongeveer 5 minuten roeren of totdat het mengsel loslaat van de zijkant van de pan. Haal hierna weer de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.
Als het is afgekoeld klop je er een voor een de eieren door; wacht met het volgende ei tot het vorige helemaal is opgenomen. Schep het deeg in een spuitzak en spuit bergjes van ongeveer zo groot als een walnoot op een bakplaat. (deze bakplaat moet bedekt zijn met bakpapier)
Zorg wel voldoende tussenruimte, want de soesjes kunnen ongeveer 2 keer zo groot worden.
Zet de plaat ongeveer 20 minuten in de oven, en laat ze daarna volledig afkoelen.
Ik heb de soesjes gevuld met wat opgeklopte slagroom en daarna gedoopt in melkchocolade.
De melkchocolade krijg je vloeibaar door de chocolade in een hittebestendige schaal boven een pan met zacht pruttelend water te zetten, dan smelt de chocolade vanzelf.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts