Basilicumpesto

Pesto kan eigenlijk altijd, in een pasta, op een stokbrood, in een salade etc.
Bijna iedereen koopt jammer genoeg altijd de pesto in de supermarkt wat heel erg zonde is, want het is zo makkelijk te maken!
Ikzelf maak het regelmatig, want ik heb wat basilicumplantjes in mijn vensterbank staan.
Als je dat niet hebt, kan je het zo bij de supermarkt kopen (Lidl is het goedkoopst met 1 euro per plantje, en bij de Albert Heijn is het volgens mij rond de 2 euro).
Veel succes!

Basilicumpesto

1 Basilicumplantje = ongeveer 75/100 gram basilicum
2 teentjes knoflook, fijngesneden of door een knoflookpers gehaald
1 eetlepel citroensap
Goede olijfolie (ongeveer 80 ml)
30 gram pijnboompitten
een klein handje Parmezaanse kaas/ Pecorino
peper en zoet
een paar gedroogde tomaten (hoeft niet maar geeft wel extra smaak).

Bereiding:
Doe de basilicumblaadjes samen met de knoflook, pijnboompitten en 1 eetlepel olijfolie in een keukenmachine/blender.
Mix het ongeveer 2 minuten en voeg daarna de citroensap, kaas en gedroogde tomaten toe.
Mix dan weer en voeg de resterende olijfolie toe totdat het de goede consistentie heeft en voeg peper en zout naar smaak toe. (de consistentie maakt mij eigenlijk niet zo veel uit, het hoeft namelijk niet een heel glad geheel te zijn.)
Voila! Klaar!
Deze pesto kan je zo bij wat pasta gebruiken, of gewoon lekker opeten met wat stokbrood!
(Ook heel erg lekker in combinatie met mozzarella en tomaat)

Reacties

Populaire posts