Tarte Tatin
Tarte Tatin is een hele makkelijke taart om te maken met maar 3 ingrediënten.
Het is vernoemt naar de 2 zussen Tatin die samen een appeltaart aan het maken waren. Één zus had niet opgelet en daardoor was ze helemaal vergeten het deeg in de vorm te doen. Toen had ze het deeg maar bovenop de appels en karamel gelegd en omgedraaid toen het uit de oven kwam en zo ontstond de omgekeerde appeltaart.
Een erg lekkere taart (al zeg ik het zelf) en het ziet er mooi uit door het glanzende laagje karamel over de appels.
Dit toetje wordt erg gewaardeerd en is
extra lekker met wat opgeklopte slagroom.
Tarte Tatin
250 gram suiker
5 appels
4 plakjes bladerdeeg ( of zoals in mijn geval zelfgemaakte bladerdeeg wat iets groter is dan de taart vorm.)
bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appels en snijd ze in achten, verwijder ook het klokhuis. Verhit een pan en karamelliseer de suiker beetje bij beetje(probeer niet te veel te roeren in de pan). Als de karamel heel snel bruin wordt dan kan je het beste een klein beetje water toevoegen zodat de karamel iets vloeibaarder wordt. Giet de karamel dan in een taartpan en leg daarna snel de appelstukjes op één kant in de karamel.
Leg de bladerdeeg plakjes op elkaar en rol deze uit ter grootte van de taartvorm(of rol je zelfgemaakte bladerdeeg uit). Leg dit over de appels en stop het deeg aan de zijkanten een beetje in. Prik het deeg gelijkmatig met een vork voor de stoom van de appels. Bak dit 45 minuten in de oven. Keer dan de taart direct als deze uit de oven komt. Direct serveren zorgt voor een knapperige bodem.
Succes!
Het is vernoemt naar de 2 zussen Tatin die samen een appeltaart aan het maken waren. Één zus had niet opgelet en daardoor was ze helemaal vergeten het deeg in de vorm te doen. Toen had ze het deeg maar bovenop de appels en karamel gelegd en omgedraaid toen het uit de oven kwam en zo ontstond de omgekeerde appeltaart.
Een erg lekkere taart (al zeg ik het zelf) en het ziet er mooi uit door het glanzende laagje karamel over de appels.
Dit toetje wordt erg gewaardeerd en is
extra lekker met wat opgeklopte slagroom.
Tarte Tatin
250 gram suiker
5 appels
4 plakjes bladerdeeg ( of zoals in mijn geval zelfgemaakte bladerdeeg wat iets groter is dan de taart vorm.)
bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appels en snijd ze in achten, verwijder ook het klokhuis. Verhit een pan en karamelliseer de suiker beetje bij beetje(probeer niet te veel te roeren in de pan). Als de karamel heel snel bruin wordt dan kan je het beste een klein beetje water toevoegen zodat de karamel iets vloeibaarder wordt. Giet de karamel dan in een taartpan en leg daarna snel de appelstukjes op één kant in de karamel.
Leg de bladerdeeg plakjes op elkaar en rol deze uit ter grootte van de taartvorm(of rol je zelfgemaakte bladerdeeg uit). Leg dit over de appels en stop het deeg aan de zijkanten een beetje in. Prik het deeg gelijkmatig met een vork voor de stoom van de appels. Bak dit 45 minuten in de oven. Keer dan de taart direct als deze uit de oven komt. Direct serveren zorgt voor een knapperige bodem.
Succes!
Reacties
Een reactie posten