Scones

Wat je echt niet kan missen bij een brunch of een high tea zijn scones!!
Scones zijn kleine broodjes die oorspronkelijk uit Schotland komen. Officieel eet je deze broodjes met clotted cream en jam. In Nederland hebben wij jammer genoeg geen clotted cream en daarom gebruik ik hier gewoon slagroom. (en de jam kan je, zoals ik deed, vervangen door lemon curd).
Scones zijn enorm populair alleen er zijn zoveel verschillende recepten te vinden dat je gewoon niet weet welke je moet kiezen. Daarom heb ik hieronder een makkelijk recept wat niet mis kan gaan! (en ook nog erg lekker is ;)


Scones
ongeveer 10 stuks

230 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels suiker
50 gram boter
1 ei
75 ml melk/karnemelk
(als je ook karnemelk in huis hebt, gebruikt dat dan!)
slagroom en jam/lemon curd


Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Meng in een keukenmachine de bakmeel, bakpoeder en suiker met elkaar.
Voeg hierna de boter toe en blijf het even mixen totdat er een textuur van broodkruimels ontstaat.
Doe dit mengsel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Klop de melk en ei samen en leg ongeveer 1 eetlepel van dit mengsel apart. (in een ander bakje)
Voeg de overige melk en ei bij het bakmeelmengsel en meng dit totdat er een deegbal ontstaat.
Leg dit deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het snel glad.
Rol het deeg uit tot ongeveer een dikte van 2 cm (is  best wel dik maar daar moet je je niets van aantrekken).
Steek hier rondjes uit met  ongeveer een diameter van 5 cm en leg deze op een ingevette bakplaat.. Bestrijk dan de bovenkant nog even met het achtergehouden ei-melkmengsel en zet ze dan 10/15 minuten in de oven totdat ze goudgeel en gerezen zijn.
Deze scones zijn heerlijk als je ze opensnijd en dan besmeert met slagroom en lemon curd.

Reacties

Populaire posts