brioche met glazuur

Altijd als ik in de Albert Heijn ben en langs de broodafdeling loop, kan ik bijna nooit afblijven van de heerlijke brioches die daar voor het grijpen liggen. 
Alleen doordat er vele e-nummers in deze brioches zitten is het gezonder en beter om het zelf te maken, en jawel dat heb ik gedaan! 
Voor dit recept heb je wel veel geduld nodig door het vele rijzen van het deeg, maar dat maakt het niet minder lekker. 
Het deeg (boter, bloem, eieren, gist, melk en zout) plak alleen wel enorm waardoor het moeilijk is om er in te kneden. Ook het mengen van de ingrediĆ«nten kan je het beste doen met een houten pollepel aangezien handmixers niet tegen dit plakkerige deeg kunnen( mijn hele deeg zat namelijk overal behalve in de kom). 
Na ongeveer een uurtje rijzen heb ik het in een ovenschaal gedaan en er kleine bolletjes van gemaakt. 
Daarna nog langer wachten (nog zo'n uur) en toen kon het eindelijk in de oven. 
Het resultaat na 20 min in de oven is een heerlijk luchtige brioche met glazuur!! (water met poedersuiker).

Reacties

Populaire posts