Appelcrumble
Als je echt zin hebt in wat lekkers maar eigenlijk geen zin hebt om veel geld uit te geven of niet zo lang in de keuken wil staan, dan is appelcrumble de oplossing!
Je kan de porties zo groot maken als je wilt en er allemaal variaties van maken, zo kan je nootjes, rozijnen, ander fruit zoals aardbei en bosbessen doorheen mengen.
Dit hapje kan niet mislukken, je moet het alleen een beetje in de gaten houden als het in de oven zit ;)
Appelcrumble
2/4 personen
3 appels (maakt niet echt uit wat voor appels, als ze maar een beetje sappig zijn)
100 gram bloem
50 gram suiker
60 gram boter
kaneel
en naar eigen wensen nootjes of rozijnen enz. ikzelf had er wat walnoten doorheen gestrooid.
Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes, strooi hier wat kaneel overheen en in mijn geval wat walnoten.
Meng de bloem, suiker en boter met elkaar. Doe dit met je handen zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
Pak een ovenschaal en vet deze in met boter en leg daarna het appelmengsel erin.
Verdeel dan het kruimeldeeg over de appels zodat deze allemaal bedekt zijn.
Zet het in de oven voor ongeveer 25/30 minuten totdat het goudbruin is (Hiervoor moet je gewoon even in de oven kijken en als het kruimeldeeg wat bruiner wordt haal je het eruit).
De crumble is warm het lekkerst samen met wat opgeklopte slagroom (of met slagroom uit een spuitbus).
Je kan de porties zo groot maken als je wilt en er allemaal variaties van maken, zo kan je nootjes, rozijnen, ander fruit zoals aardbei en bosbessen doorheen mengen.
Dit hapje kan niet mislukken, je moet het alleen een beetje in de gaten houden als het in de oven zit ;)
Appelcrumble
2/4 personen
3 appels (maakt niet echt uit wat voor appels, als ze maar een beetje sappig zijn)
100 gram bloem
50 gram suiker
60 gram boter
kaneel
en naar eigen wensen nootjes of rozijnen enz. ikzelf had er wat walnoten doorheen gestrooid.
Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes, strooi hier wat kaneel overheen en in mijn geval wat walnoten.
Meng de bloem, suiker en boter met elkaar. Doe dit met je handen zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
Pak een ovenschaal en vet deze in met boter en leg daarna het appelmengsel erin.
Verdeel dan het kruimeldeeg over de appels zodat deze allemaal bedekt zijn.
Zet het in de oven voor ongeveer 25/30 minuten totdat het goudbruin is (Hiervoor moet je gewoon even in de oven kijken en als het kruimeldeeg wat bruiner wordt haal je het eruit).
De crumble is warm het lekkerst samen met wat opgeklopte slagroom (of met slagroom uit een spuitbus).
Reacties
Een reactie posten