Pistache macarons
Vandaag heb ik weer een lekker hapje gemaakt.
In de kast lagen heerlijke
pistachenootjes die ik normaal altijd direct in mijn mond zou stoppen en dan de
hele bak zou gaan leegeten, maar vandaag ging ik er even wat lekkers van maken:
Pistache Macarons.
Ik had al vaker macarons gemaakt met aardbei, citroen en
appel maar met nootjes is het net wat anders. Macarons zijn eigenlijk kleine
schuimpjes (merengues) die je aan elkaar plakt met een zachte vulling ertussen,
ook wel een verwennerij op z'n lekkerst . Dus daar gingen we
vandaag heerlijk mee bezig, en deze keer geef ik hieronder ook het recept. (
dat is wel zo handig als je dit zou willen namaken ;)
Pistache Macarons
voor 16 stuks
45 gram gemalen amandelen
20 gram fijngemalen pistachenoten
120 gram poedersuiker
2 grote eiwitten
50 gram gewone suiker
groene kleurstof
voor de vulling:
70 gram zachte boter
140 gram poedersuiker
10 gram fijngehakte pistachenoten
Bereiding:
doe de gemalen amandelen samen met de poedersuiker en gemalen pistachenoten in een keukenmachine en maal die eventjes. (10 sec)
klop in een andere kom de 2 grote eiwitten tot dat er zachte pieken ontstaan en strooi dan langzamerhand de gewone suiker er doorheen. (zo ontstaat de merengue) hierbij kan je daarna voldoende kleurstof door doen zodat er een lichtgroene kleur ontstaat.
spatel dan steeds in kleine hoeveelheden het amandelmengels erdoorheen. Deze moeten helemaal opgenomen worden en dit mengsel moet wel luchtig blijven. ( kan je controleren door te zien dat het beslag glanst en langzaam in een lint van de spatel valt.)
Schenk dit mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond van ongeveer 1 cm. Spuit 32 kleine rondje op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Tik de bakplaat nog stevig op een werkvlak om luchtbelletjes te voorkomen. Laat dit dan nog ongeveer 30 min rusten op kamer temperatuur en verwarm de oven alvast voor op 160 graden.
Bak dan de macarons ongeveer 10 a 12 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen uit de oven.
Voor de vulling klop je de boter met een beetje kleurstof samen in een kom en voeg daarna geleidelijk de poedersuiker aan dit mengsel. Als het mengsel één geheel is kan je de fijngehakte pistachenootjes erdoor roeren. Dan kan je deze vulling gebruiken om 2 schuimpjes aan elkaar te plakken.
Eet smakelijk!!
Reacties
Een reactie posten