Lasagne alla besciamella e mozzarella

Aangezien het weer winter is geworden, ik keek namelijk net naar buiten en het was aan het sneeuwen, is het tijd voor een heerlijke warme lasagne. ( vind ik beter dan bijvoorbeeld zuurkool)
In mijn nieuwe (kook)bijbel stond Lasagne alla bolognese, gewoon normale lasagne dus, alleen zoals gewoonlijk hou ik mij niet aan de receptuur en verander ik altijd het een en ander om het gerecht (volgens mij dan) nog lekkerder te maken. Dat had ik vanavond dus ook gedaan.
Bij deze lasagne ben je eventjes bezig in de keuken wat voornamelijk bestond uit wachten en roeren, maar dan heb je ook wat lekkers!

Lasagne alla besciamella e mozzarella
ongeveer 4 personen

Voor de lasagne:
3 eetlepels olijfolie
1 wortel, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1/2 paprika, gesneden
1 mozzarella
300 gram gehakt (runder)
100 ml droge witte wijn
250 gram/ml passata (gewoon tomatenpuree van de euroshopper)
25 gram boter
verse lasagnebladen (hoeveelheid verschilt)
65 gram parmezaan, geraspt
zout en peper
en bechamel

ingrediënten voor bechamel:
50 gram boter
50 gram bloem
500 gram melk
zout en peper
(nootmuskaat)

Bereiding:
Verhit de olijfolie in de pan, doe er de wortel, ui en paprika in en fruit ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Voeg het gehakt toe, bak het bruin, giet er de wijn bij en laat deze bijna volledig verdampen.
Breng tussendoor alles op smaak met zout, voeg de passata toe en laat de saus ongeveer 30 min  pruttelen.
In deze 30 minuten kan je de bechamelsaus maken.
Doe voor de bechamelsaus de boter in een aparte pan, laat het op een zacht vuur smelten en voeg er dan de bloem bij. Als roerend schenk je daarna de melk erbij en brengt het aan de kook zodat het de komende 20 min kan indikken. ( voeg zout en peper naar smaak toe.)
Als de vleessaus klaar is met pruttelen kan je de oven voor laten verwarmen op 190/200 graden.
Maak dan de lasagne  leg eerst een laag lasagnebladen op de bodem van een beboterde schaal, schep er wat vleessaus op, lepel daarop wat bechamelsaus, leg daar bovenop wat mozzarella  bestrooi het met parmezaan en verdeel er wat boter over. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn, maar eindig met een laag bechamel. Zet dit gerecht 30 minuten in de oven en serveer het lekker warm.

fruiten : de groente aanbakken totdat ze een beetje glazig zijn.
en hoe meer parmezaan hoe beter!


Reacties

Populaire posts