Platbrood
Platbrood is een erg gemakkelijk bijgerecht wat heerlijk kan
smaken bij een curry of lekker kan zijn bij verschillende soorten dipjes. Je
hebt maar een paar ingrediƫnten nodig om dit brood te maken. Nadat ik dit voor
het eerst had gemaakt, werd dit een vaste prik. Dit deeg is voor ongeveer 6 tot 7
broodjes.
Ingrediƫnten
250 gram yoghurt
250 bloem, extra om te bestuiven
¼ tl baking soda ( zuiveringszout)
Olijfolie
Bereiding
Meng de yoghurt, bloem en baking soda met elkaar en laat het
5 minuten rusten. Verdeel het deeg in gelijke stukjes en rol het uit totdat het
een dun flapje is. Verwarm een gril ondertussen totdat die goed heet is (ik heb
een losse gril/tostimaker gebruikt op de hoogste stand). Smeer de deegflapjes
in met wat olijfolie en wat zout. Gril de broodjes totdat er goede
grilstrepen zichtbaar zijn. Laat het iets afkoelen voordat je het opeet, anders
verbrand je echt je mond. Eet ze!
Reacties
Een reactie posten