bananencake met pecannoten en chocolade

Het is alweer een (hele) tijd geleden dat ik wat heb gepost, maar bij deze begin ik weer met wat recepten online te zetten. Vandaag maken we een bananencake. Je kan het ook wel zien als een bananenbrood, maar eigenlijk maar het niet heel veel uit welke naam je hiervoor gebruikt. Ik had nog verschillende ingrediƫnten over en had zin om wat lekkers te maken. Soms kan je allemaal restjes bij elkaar gooien en komt er wat moois uit. Deze keer had ik een rijpe banaan over, een klein deel van een chocoladereep en wat pecannoten. Dit zijn goede smaakmakers en kunnen gecombineerd worden met een basisvoorraad van bakproducten. Je kan nooit te weinig eieren, suiker, bloem, cacao of boter in huis hebben. Hieronder het recept van de bananencake, het is een dunne cake, maar is soms net zo vullend als een normale cake. Je kan dit eten als een goed gevuld ontbijt of tussendoortje. Dit recept is voor ongeveer 12 goede stukken cake.

Ingrediƫnten
150 gram bloem
1 tl baking soda (zuiveringszout)
3 rijpe bananen
3 eieren
1 el honing
25 gram chocoladereep (liefst zo donker mogelijk)
2 el cacaopoeder
1 handje met pecannoten
Ingevette bakblik (handig om een bakpapier op de bodem te leggen om het er zo makkelijker uit te krijgen).

Bereiding:
Als eerst verwarm je de oven voor op 180 graden, doordat ik een gasoven gebruik, heeft dit echter maar 5 minuten nodig om voor te verwarmen. In een kom meng je de bloem, baking soda en cacaopoeder. In een andere kom prak je de bananen fijn en voeg je de eieren en honing toe. Als dit (redelijk) gemengd is, voeg je de droge ingrediĆ«nten hierbij en meng je dit tot het een geheel is. Wanneer bananen en eieren worden gemengd, zorgt dit nooit voor een heel glad beslag. Dit is normaal, want als je de droge ingrediĆ«nten hierbij gooit, mengt het vanzelf weer goed, dus don’t worry. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en besprenkel de gehakte pecannoten en chocolade over het beslag. Het kan handig zijn om over de pecannoten en chocolade een laagje bloem te strooien, voordat je het in het beslag doet. Hierdoor voorkom je dat al deze lekker knapperige stukjes naar de bodem zakken. Laat de bananencake ongeveer 40/50 minuten in de oven zitten en gebruik een tandenstoker om te checken of het goed gaar is. Het is erg lekker om deze bananencake zo mee te nemen als ontbijt, lunch of als dessert met een bolletje ijs. Als je het als dessert gaat opdienen, dan is het wel het lekkerst als de cake nog wat warm is.

Reacties

Populaire posts