bananencake met pecannoten en chocolade
Het is alweer een (hele) tijd geleden dat ik wat
heb gepost, maar bij deze begin ik weer met wat recepten online te zetten.
Vandaag maken we een bananencake. Je kan het ook wel zien als een bananenbrood,
maar eigenlijk maar het niet heel veel uit welke naam je hiervoor gebruikt. Ik
had nog verschillende ingrediƫnten over en had zin om wat lekkers te maken.
Soms kan je allemaal restjes bij elkaar gooien en komt er wat moois uit. Deze
keer had ik een rijpe banaan over, een klein deel van een chocoladereep en wat
pecannoten. Dit zijn goede smaakmakers en kunnen gecombineerd worden met een
basisvoorraad van bakproducten. Je kan nooit te weinig eieren, suiker, bloem,
cacao of boter in huis hebben. Hieronder het recept van de bananencake, het is
een dunne cake, maar is soms net zo vullend als een normale cake. Je kan dit
eten als een goed gevuld ontbijt of tussendoortje. Dit recept is voor ongeveer
12 goede stukken cake.
Ingrediƫnten
1 tl baking soda (zuiveringszout)
3 rijpe bananen
3 eieren
1 el honing
25 gram chocoladereep (liefst zo donker mogelijk)
2 el cacaopoeder
1 handje met pecannoten
Ingevette bakblik (handig om een bakpapier op de
bodem te leggen om het er zo makkelijker uit te krijgen).
Bereiding:
Als eerst verwarm je de oven voor op 180 graden,
doordat ik een gasoven gebruik, heeft dit echter maar 5 minuten nodig om voor
te verwarmen. In een kom meng je de bloem, baking soda en cacaopoeder. In een
andere kom prak je de bananen fijn en voeg je de eieren en honing toe. Als dit
(redelijk) gemengd is, voeg je de droge ingrediƫnten hierbij en meng je dit tot
het een geheel is. Wanneer bananen en eieren worden gemengd, zorgt dit nooit
voor een heel glad beslag. Dit is normaal, want als je de droge ingrediƫnten
hierbij gooit, mengt het vanzelf weer goed, dus don’t worry. Giet het beslag in
de ingevette bakvorm en besprenkel de gehakte pecannoten en chocolade over het
beslag. Het kan handig zijn om over de pecannoten en chocolade een laagje bloem
te strooien, voordat je het in het beslag doet. Hierdoor voorkom je dat al deze
lekker knapperige stukjes naar de bodem zakken. Laat de bananencake ongeveer
40/50 minuten in de oven zitten en gebruik een tandenstoker om te checken of
het goed gaar is. Het is erg lekker om deze bananencake zo mee te nemen als
ontbijt, lunch of als dessert met een bolletje ijs. Als je het als dessert gaat
opdienen, dan is het wel het lekkerst als de cake nog wat warm is.
Reacties
Een reactie posten