Citroen macarons

Ik had al een keer eerder wat gepost over citroen macarons alleen toen plaatste ik nog geen recepten bij mijn foto's.  Nu wel, dus bij deze het recept van deze macarons!
Ik vind het zelf erg leuk om macarons cadeau te geven en daarom staan ze op de foto in een verpakt doosje samen met pistache macarons.
Voor het recept van pistache macarons klik dan op de link hieronder:
http://eatpleasures.blogspot.nl/2013/03/vandaag-heb-ik-weer-een-lekker-hapje.html

Citroen macarons
voor 20 stuks

65 gram gemalen amandelen
120 gram poedersuiker
2 grote eiwitten
50 gram suiker
fijngeraspte schil van halve citroen
gele kleurstof

voor de vulling:
120 gram mascarpone
1 tl citroensap
4 eetlepels lemon curd

Bereiding:
Doe de gemalen amandelen en poedersuiker in een keukenmachine en maal ze kort. zeef dit mengsel in een kom en bekleed daarna een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten in een grote kom tot er zachte pieken ontstaan. Klop er geleidelijk de suiker door, zodat er een stevige, glanzende merengue ontstaat.  Doe hierdoor de geraspte citroenschil door en voldoende kleurstof voor een gele kleur.
Spatel steeds een derde van het amandelmengsel door de merengue. Blijf het mengsel spatelen nadat alle droge ingrediënten volledig zijn opgenomen, tot het beslag glanst en langzaam in een lint van de spatel valt.
Schenk het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond van ongeveer 1 cm. Spuit 40 kleine en grote cirkels op de bakplaat.
Tik de bakplaat stevig op een werkvlak om luchtbelletjes te verdwijnen. Laat de macarons dan 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm daarna de oven voor op 160 graden.
Bak de macarons 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze 10 minuten afkoelen en trek ze voorzichtig van het bakpapier (laat het dan volledig afkoelen).
Klop voor de vulling de mascarpone en het citroensap samen tot een glad mengsel.

Bestrijk helft van de macarons met lemoncurd en de andere helft met mascarponemengsel. Druk de macarons dan voorzichtig op elkaar.


 

Reacties

Populaire posts