Red velvet cupcakes
Zo heel vaak maak ik geen cakejes meer, maar Red velvet cakejes zijn altijd leuk om te maken en vooral erg lekker. Ze zijn namelijk heerlijk luchtig en 'moist' door de karnemelk en baksoda.
De kleurstof komt oorspronkelijk van rode bieten, maar ik was een beetje bang dat hierdoor deze smaak zou gaan overheersen in de cakejes, vandaar de rode kleurstof.
Een echte aanrader dus en vooral voor herhaling vatbaar!
Red velvet cupcakes
voor 12 stuks
160 gram bloem
2 eetlepels cacao
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda (te koop bij De Tuinen)
snufje zout
60 gram zachte boter
150 gram suiker
180 ml karnemelk
1 ei
1 theelepel vanille extract
rode kleurstof
voor de topping:
200 gram poedersuiker
90 gram zachte monchou
20 gram zachte boter
1 eetlepel melk
1 theelepel vanille extract
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak een muffinvorm en leg er papieren cakevormpjes in.
Meng in een kom de eerste 5 ingrediƫnten samen en zet apart.
Mix in een andere kom de suiker, boter, ei en vanille en mix dit tot het luchtiger wordt.
Doe dan de helft van het 'droge'mengsel (met de bloem) erbij en de helft van de karnemelk. Mix het en voeg daarna de rest toe. voeg dan genoeg rode eetbare kleurstof toe zodat het mengsel een diep rode kleur krijgt.
Schep het mengsel in de cakevormpjes en zet het 18 a 22 minuten in de oven.
Wanneer zijn de cakejes gaar? Doe een prikkertje in de muffin en als deze er schoon uit komt zijn ze goed.
Voor de topping meng je de poedersuiker, monchou, boter en vanille in een kom en voeg daarna de melk toe.(Je kan ook meer of minder melk gebruiken , maar dat ligt eraan hoe dik je de topping wil).
Laat de muffins eerst volledig afkoelen voordat je de topping erop spuit.
Succes!
De kleurstof komt oorspronkelijk van rode bieten, maar ik was een beetje bang dat hierdoor deze smaak zou gaan overheersen in de cakejes, vandaar de rode kleurstof.
Een echte aanrader dus en vooral voor herhaling vatbaar!
Red velvet cupcakes
voor 12 stuks
160 gram bloem
2 eetlepels cacao
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda (te koop bij De Tuinen)
snufje zout
60 gram zachte boter
150 gram suiker
180 ml karnemelk
1 ei
1 theelepel vanille extract
rode kleurstof
voor de topping:
200 gram poedersuiker
90 gram zachte monchou
20 gram zachte boter
1 eetlepel melk
1 theelepel vanille extract
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak een muffinvorm en leg er papieren cakevormpjes in.
Meng in een kom de eerste 5 ingrediƫnten samen en zet apart.
Mix in een andere kom de suiker, boter, ei en vanille en mix dit tot het luchtiger wordt.
Doe dan de helft van het 'droge'mengsel (met de bloem) erbij en de helft van de karnemelk. Mix het en voeg daarna de rest toe. voeg dan genoeg rode eetbare kleurstof toe zodat het mengsel een diep rode kleur krijgt.
Schep het mengsel in de cakevormpjes en zet het 18 a 22 minuten in de oven.
Wanneer zijn de cakejes gaar? Doe een prikkertje in de muffin en als deze er schoon uit komt zijn ze goed.
Voor de topping meng je de poedersuiker, monchou, boter en vanille in een kom en voeg daarna de melk toe.(Je kan ook meer of minder melk gebruiken , maar dat ligt eraan hoe dik je de topping wil).
Laat de muffins eerst volledig afkoelen voordat je de topping erop spuit.
Succes!
Reacties
Een reactie posten