Mascarpone appeltaart

Eigenlijk zijn zo veel variaties mogelijk op de normale appeltaart, met noten, citroen, onderste boven of met nog vele andere ingrediënten, maar ik had het deze keer gemaakt met mascarpone.
Deze mascarpone zorgt ervoor dat de taart lekker smeuïg wordt en er erg leuk uit komt te zien. En ik denk zelf dat ik niet zo vaak meer een 'gewone'appeltaart ga maken, want deze is veel lekkerder!

Mascarpone Appeltaart
12 stuks
Voor het deeg :
250 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram suiker
150 gram boter
1 ei
1 citroen
1 mespunt zout

Voor de Mascarponevulling :
1 vanillestokje
100 gram suiker
340 gram mascarpone
2 eieren
100 gram bloem
4 appels
30 gram kaneelsuiker
50 gram abrikozenjam
2 eetlepels water

Bereiding:
Doe het zelfrijzende bakmeel in een kom en meng dit met de suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout.
Kneed dit deeg even goed door zodat alle ingrediënten goed zijn vermengd. Verpak het dan in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
Vet een taartvorm in met boter en bestuif het aanrecht en het deeg met wat bloem en rol het uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik in de bodem wat gaatjes met een vork.
Voor de mascarpone vulling halveer je het vanillestokje in de lengte en schraap je het merg eruit en dit meng je in een kom met suiker en mascarpone. Roer er dan één voor één de eieren door en als laatste het bloem.
Schenk de mascarponevulling op de het deeg tot net onder de rand van de taartvorm.
Schil dan de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in plakjes. Zet dan de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bestrooi dit met kaneelsuiker.
Bak deze taart in een voorverwarmde oven op 170 graden 50 minuten lang.
Laat deze taart afkoelen en je kan de taart bestrijken met wat verwarmde abrikozenjam met wat water (Dit zorgt voor extra smaak en glans).
Eet smakelijk!

PS.
Het is heel handig om een taartvorm te nemen met een uitneembare bodem. Deze heb ik gekocht bij de V&D.

Reacties

Populaire posts