Cheesecake
Een paar dagen geleden zag ik een geweldig filmpje van Rudolfs Bakery over het maken van een eigen cheesecake.
Jammer genoeg hebben wij thuis geen 24kitchen op de tv, want dit is echt een geweldige zender met alleen maar kookprogramma's. Misschien is het ook beter zo, want anders plak ik straks nog aan de tv vast.
Maar deze taart heb ik eigenlijk gemaakt, omdat ik bij een cafeetje in Groningen een heerlijke cheesecake had gegeten en hierdoor het zelf ook wou proberen te maken (even reclame maken voor koffie en lunchlokaal in Groningen ;).
Cheesecake is net als appeltaart in Nederland een veel gegeten gebakje in Amerika. Het is aardig machtig waardoor een kleine taart al snel voldoende is voor 12 stukjes. Je kan voor de bodem verschillende brosse koekjes gebruiken maar ik vind altijd de kandijkoekjes (bastogenkoeken) het lekkerst.
Genoeg gepraat, ik ga lekker aan de slag!
Cheesecake
12 stukjes in taartvorm van 20 cm.
bodem
120 gram bastogenkoeken
55 gram boter
vulling
1 vanillestokje
600 gram zachte roomkaas (monchou)
170 gram suiker
80 gram zure room
4 eieren
20 gram bloem
Bereiding:
Verwarm alvast de oven voor op 130 graden. (Dit lijkt erg koud, maar de cheesecake moet lang in de oven staan. Als je de oven hoger zet, gaat de taart scheuren. Dus beter doe je dit niet!)
Smelt de boter, en verkruimel de koekjes goed en meng die dan met de gesmolten boter.
Vet de taartvorm een beetje in met boter en leg een bakpapiertje op de bodem.
Doe de koekkruimels in de taartvorm en druk de bodem stevig aan met een lepel.
Snij dan een vanillestokje open en schraap de merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediƫnten + de merg van het vanillestokje tot een gladde massa.
Schep de vulling op de kruimelbodem.
Bak dan de taart 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart volledig afkoelen voordat je het serveert.
Je kan de taart niet snijden als die niet is afgekoeld. (En voor mooie stukjes moet je het mes even warm maken).
Deze taart is ook ongeveer 1 week houdbaar. Zo lang kon ik er niet van afblijven, want de taart was goddelijk!
Jammer genoeg hebben wij thuis geen 24kitchen op de tv, want dit is echt een geweldige zender met alleen maar kookprogramma's. Misschien is het ook beter zo, want anders plak ik straks nog aan de tv vast.
Maar deze taart heb ik eigenlijk gemaakt, omdat ik bij een cafeetje in Groningen een heerlijke cheesecake had gegeten en hierdoor het zelf ook wou proberen te maken (even reclame maken voor koffie en lunchlokaal in Groningen ;).
Cheesecake is net als appeltaart in Nederland een veel gegeten gebakje in Amerika. Het is aardig machtig waardoor een kleine taart al snel voldoende is voor 12 stukjes. Je kan voor de bodem verschillende brosse koekjes gebruiken maar ik vind altijd de kandijkoekjes (bastogenkoeken) het lekkerst.
Genoeg gepraat, ik ga lekker aan de slag!
Cheesecake
12 stukjes in taartvorm van 20 cm.
bodem
120 gram bastogenkoeken
55 gram boter
vulling
1 vanillestokje
600 gram zachte roomkaas (monchou)
170 gram suiker
80 gram zure room
4 eieren
20 gram bloem
Bereiding:
Verwarm alvast de oven voor op 130 graden. (Dit lijkt erg koud, maar de cheesecake moet lang in de oven staan. Als je de oven hoger zet, gaat de taart scheuren. Dus beter doe je dit niet!)
Smelt de boter, en verkruimel de koekjes goed en meng die dan met de gesmolten boter.
Vet de taartvorm een beetje in met boter en leg een bakpapiertje op de bodem.
Doe de koekkruimels in de taartvorm en druk de bodem stevig aan met een lepel.
Snij dan een vanillestokje open en schraap de merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediƫnten + de merg van het vanillestokje tot een gladde massa.
Schep de vulling op de kruimelbodem.
Bak dan de taart 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart volledig afkoelen voordat je het serveert.
Je kan de taart niet snijden als die niet is afgekoeld. (En voor mooie stukjes moet je het mes even warm maken).
Deze taart is ook ongeveer 1 week houdbaar. Zo lang kon ik er niet van afblijven, want de taart was goddelijk!
Reacties
Een reactie posten