Sodabrood

Eigenlijk was ik al een hele tijd van plan om weer een brood te gaan maken. Het jammere is altijd het lange wachten omdat het brood  moet rijzen, maar jawel ik heb een oplossing gevonden!
Na aardig wat googelen vond ik het Ierse sodabrood. Dit brood maak je met baksoda. Baksoda heeft geen tijd nodig om te rijzen terwijl je bij gist altijd uren moet wachten. Hierdoor kan het brood direct de oven in. Een aanradertje dus!
En doordat je karnemelk gebruikt in plaats van water, krijgt dit brood ook nog een heerlijke smaak. Ik denk dat ik volgende week nog maar \één ga maken, want het wordt thuis erg gewaardeerd ;)

Sodabrood

375 gram bloem
260 ml karnemelk
1 theelepel baksoda*
1 theelepel zout
30 gram gesmolten boter
1 eetlepel appelstroop

Bereiding:
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel met een houten lepel.
Als het snel een deeg wordt, dan ga je verder met kneden van het deeg (bestuif hiervoor goed je aanrecht zodat het deeg niet blijft plakken).
Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, maak je een ronde bol van het deeg.
Pak dan je houten pollepel en bestuif deze met bloem en druk deze horizontaal en verticaal in het deeg zodat je 4 gelijke stukken krijgt. Bestuif je brood met een klein beetje bloem en zet het dan voor 40 minuten in de oven. Klaar!
Een heerlijk brood wat je supersnel kan maken!

* Baksoda heb ik gekocht bij De Tuinen en staat in de schappen als zuiveringszout.


Reacties

Populaire posts