Roombroodjes
Je hebt soms echt van die momenten dat je zin hebt in iets lekkers (in mijn geval is dit heel vaak).
Een roombroodje is altijd lekker en kan er goed in, maar bij de bakker of supermarkt zijn ze veel te duur! Dat kunnen we natuurlijk ook zelf maken! In de winkel koop je ze voor 1 a 2 euro per stuk, maar nu kan je 12 stuks maken voor ongeveer 3 euro!
De broodjes heb ik niet zelfgemaakt, maar ik heb gewone witte kadetjes gebruikt.
Veel succes met het maken van deze goddelijke broodjes!
Roombroodjes
12 kadetjes
1 vanillestokje
500 ml melk
150 gram suiker
4 eidooiers
4 eetlepels bloem
poedersuiker
Bereiding:
Doe de melk samen met het vanillemerg en helft suiker in een pan en breng het aan de kook (1 minuut koken).
Ondertussen klop je de andere helft van de suiker in een kom samen met de eidooiers, bloem en 2 eetlepels melk tot een glad mengsel.
Dan gooi je de gekookte melk bij het eidooiermengsel, mix dit goed met een garde.
Doe dan dit gehele mengsel weer in dezelfde pan en breng dit aan de kook.
(ondertussen kan je het nog doorroeren met een garde maar als het kook moet je dit vervangen door een spatel, want anders kunnen er klontjes ontstaan.)
Laat dit ongeveer 3 minuten in de pan op wat vuur om de bloem en eidooiers gaar te koken.
Als het mengsel dan goed dik is haal je het uit de pan en giet je dit op een koud bord (beetje nat gemaakt met wat water zorgt ervoor dat de room niet blijft plakken).
Leg er wat huishoudfolie overheen en laat het
afkoelen.
Snij dan de broodje open in het midden, doe de (banketbakkers)room in een spuitzak en spuit het in de broodjes. Als laatste strooi je er nog wat poedersuiker overheen.
Eet smakelijk!
Een roombroodje is altijd lekker en kan er goed in, maar bij de bakker of supermarkt zijn ze veel te duur! Dat kunnen we natuurlijk ook zelf maken! In de winkel koop je ze voor 1 a 2 euro per stuk, maar nu kan je 12 stuks maken voor ongeveer 3 euro!
De broodjes heb ik niet zelfgemaakt, maar ik heb gewone witte kadetjes gebruikt.
Veel succes met het maken van deze goddelijke broodjes!
Roombroodjes
12 kadetjes
1 vanillestokje
500 ml melk
150 gram suiker
4 eidooiers
4 eetlepels bloem
poedersuiker
Bereiding:
Doe de melk samen met het vanillemerg en helft suiker in een pan en breng het aan de kook (1 minuut koken).
Ondertussen klop je de andere helft van de suiker in een kom samen met de eidooiers, bloem en 2 eetlepels melk tot een glad mengsel.
Dan gooi je de gekookte melk bij het eidooiermengsel, mix dit goed met een garde.
Doe dan dit gehele mengsel weer in dezelfde pan en breng dit aan de kook.
(ondertussen kan je het nog doorroeren met een garde maar als het kook moet je dit vervangen door een spatel, want anders kunnen er klontjes ontstaan.)
Laat dit ongeveer 3 minuten in de pan op wat vuur om de bloem en eidooiers gaar te koken.
Als het mengsel dan goed dik is haal je het uit de pan en giet je dit op een koud bord (beetje nat gemaakt met wat water zorgt ervoor dat de room niet blijft plakken).
Leg er wat huishoudfolie overheen en laat het
afkoelen.
Snij dan de broodje open in het midden, doe de (banketbakkers)room in een spuitzak en spuit het in de broodjes. Als laatste strooi je er nog wat poedersuiker overheen.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten