jamtaartjes
Een erg makkelijk gebakje om te maken is een jamtaartje. Dit jamtaartje is heerlijk bij wat thee en dus uitermate geschikt voor een high tea.
Veel werk hoef je hiervan niet te hebben en je hebt ook niet heel veel ingrediƫnten nodig, want je maakt een bodem met wat jam erop, thats it! (Jam kan je natuurlijk ook zelf gaan maken maar daar had ik deze keer niet zo veel tijd voor ;)
Het zijn allemaal kleine taartjes gemaakt in muffinvormpjes zodat je ze makkelijk apart kan opdienen zonder ze aan te snijden.
Jamtaartjes
12 stuks
150 gram bloem
2 eetlepels bruine suiker
1 ei
75 gram boter
snufje zout
Jam en/of lemon curd
Bereiding:
Doe de bloem, suiker, helft van losgeklopt ei, boter en zout in een keukenmachine en mix het tot er een kruimelig deeg ontstaat. Haal het dan uit de keukenmachine en kneed het goed door totdat alle ingrediƫnten goed gemengd zijn. Maak er een bol van en leg het ongeveer een half uur in de koelkast om te rusten (wikkel er wel huishoudfolie omheen).
Verwarm dan de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg plat tot een dikte van een biscuitje. Haal hier rondjes uit die iets groter zijn dan de bodem van de muffinvormpjes. Leg deze in de muffinvormpjes en vul ze met 1 eetlepel jam of lemon curd.
Met het deeg wat je overhoudt kan je nog een leuk vormpje van deeg op de de inhoud van de taartjes leggen(Ik had sterretjes gedaan).
Bestrijk dan met het overgebleven ei de taartjes.
Doe ze 20 minuten in de oven en laat ze
volledig afkoelen.
(De jam is namelijk gloeiend heet als het uit de oven komt.)
Eet smakelijk!
Veel werk hoef je hiervan niet te hebben en je hebt ook niet heel veel ingrediƫnten nodig, want je maakt een bodem met wat jam erop, thats it! (Jam kan je natuurlijk ook zelf gaan maken maar daar had ik deze keer niet zo veel tijd voor ;)
Het zijn allemaal kleine taartjes gemaakt in muffinvormpjes zodat je ze makkelijk apart kan opdienen zonder ze aan te snijden.
Jamtaartjes
12 stuks
150 gram bloem
2 eetlepels bruine suiker
1 ei
75 gram boter
snufje zout
Jam en/of lemon curd
Bereiding:
Doe de bloem, suiker, helft van losgeklopt ei, boter en zout in een keukenmachine en mix het tot er een kruimelig deeg ontstaat. Haal het dan uit de keukenmachine en kneed het goed door totdat alle ingrediƫnten goed gemengd zijn. Maak er een bol van en leg het ongeveer een half uur in de koelkast om te rusten (wikkel er wel huishoudfolie omheen).
Verwarm dan de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg plat tot een dikte van een biscuitje. Haal hier rondjes uit die iets groter zijn dan de bodem van de muffinvormpjes. Leg deze in de muffinvormpjes en vul ze met 1 eetlepel jam of lemon curd.
Met het deeg wat je overhoudt kan je nog een leuk vormpje van deeg op de de inhoud van de taartjes leggen(Ik had sterretjes gedaan).
Bestrijk dan met het overgebleven ei de taartjes.
Doe ze 20 minuten in de oven en laat ze
volledig afkoelen.
(De jam is namelijk gloeiend heet als het uit de oven komt.)
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten