Frambozen macarons

Vandaag weer een receptje van macarons, deze keer frambozen macarons. Zo als je misschien al had gezien zijn er erg veel smaak mogelijkheden als het gaat om macarons je kan er fruit tussen doen, nootjes, chocolade, honing enzovoort. Er is keuze zat, maar deze keer had ik wat frambozen gekocht en heb deze in de macarons verwerkt. Met goed resultaat!

Frambozen

macarons 
voor 20 stuks

65 gram gemalen amandelen
120 gram poedersuiker
2 grote eiwitten
50 gram suiker
rode kleurstof

voor de vulling:

40 gram zachte boter 
100 gram poedersuiker
80 gram frambozen

Bereiding:
Doe de gemalen amandelen en poedersuiker in een keukenmachine en maal ze kort. zeef dit mengsel in een kom en bekleed daarna een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten in een grote kom tot er zachte pieken ontstaan. Klop er geleidelijk de suiker door, zodat er een stevige, glanzende merengue ontstaat.  Doe hierdoor voldoende kleurstof voor een rode/roze kleur.
Spatel steeds een derde van het amandelmengsel door de merengue. Blijf het mengsel spatelen nadat alle droge ingrediënten volledig zijn opgenomen, tot het beslag glanst en langzaam in een lint van de spatel valt.
Schenk het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond van ongeveer 1 cm. Spuit 40 kleine en grote cirkels op de bakplaat.
Tik de bakplaat stevig op een werkvlak om luchtbelletjes te verdwijnen. Laat de macarons dan 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm daarna de oven voor op 160 graden.
Bak de macarons 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze 10 minuten afkoelen en trek ze voorzichtig van het bakpapier (laat het dan volledig afkoelen).

Voor de vulling meng je de zachte boter met de poedersuiker tot één mengsel. Je snijdt dan de frambozen in kleine stukjes en mengt deze met het mengsel.
Met deze vulling bestrijk je de helft van de macarons en dan druk je de macarons voorzichtig op elkaar.

Reacties

Populaire posts