Yoghurt-Frambozenijs
Het is eindelijk lente!! (Jeetje wat duurde dat lang zeg)
En hierdoor is het tijd voor ijs, want jawel ik had al twee weken geleden een ijsmachine bestelt die eergisteren eindelijk was aangekomen.
Natuurlijk wou ik direct bezig met ijs maken, maar jammer genoeg moest de ijsbak (waarin je het ijs maakt) in de vriezer voor minimaal 12 uur.
Na lang wachten kon ik dan eindelijk beginnen.
Ik had al eens eerder vanille-ijs gemaakt alleen dit was heel veel werk, omdat ik toen geen ijsmachine had. Nu wel, dus deze keer ging ik Yogurt-Frambozenijs maken en het lukte!
Yoghurt-Frambozenijs
600 ml volle yoghurt
2 zakjes vanillesuiker
50 gram gewone suiker
150 frambozen helft gepureerd, andere helft fijngehakt
Bereiding:
Dit is eigenlijk een erg simpel recept je voegt namelijk alle ingrediƫnten samen en dan doe je het in de ijsmachine (Je volgt dan de instructies van jouw ijsmachine op).
Als je geen ijsmachine hebt meng je ook al de ingrediƫnten, maar dan doe je ze in een plastic bak (oude ijsbak is hiervoor erg handig). Dan zet je het ijs een half uur in de vriezer. Dan haal je het er even uit en roert het goed door en zet het dan weer in de vriezer. Herhaal dit tot het ijs naar wens is, vaak is dit na ongeveer 4 a 5 uur.
Eet smakelijk!
En hierdoor is het tijd voor ijs, want jawel ik had al twee weken geleden een ijsmachine bestelt die eergisteren eindelijk was aangekomen.
Natuurlijk wou ik direct bezig met ijs maken, maar jammer genoeg moest de ijsbak (waarin je het ijs maakt) in de vriezer voor minimaal 12 uur.
Na lang wachten kon ik dan eindelijk beginnen.
Ik had al eens eerder vanille-ijs gemaakt alleen dit was heel veel werk, omdat ik toen geen ijsmachine had. Nu wel, dus deze keer ging ik Yogurt-Frambozenijs maken en het lukte!
Yoghurt-Frambozenijs
600 ml volle yoghurt
2 zakjes vanillesuiker
50 gram gewone suiker
150 frambozen helft gepureerd, andere helft fijngehakt
Bereiding:
Dit is eigenlijk een erg simpel recept je voegt namelijk alle ingrediƫnten samen en dan doe je het in de ijsmachine (Je volgt dan de instructies van jouw ijsmachine op).
Als je geen ijsmachine hebt meng je ook al de ingrediƫnten, maar dan doe je ze in een plastic bak (oude ijsbak is hiervoor erg handig). Dan zet je het ijs een half uur in de vriezer. Dan haal je het er even uit en roert het goed door en zet het dan weer in de vriezer. Herhaal dit tot het ijs naar wens is, vaak is dit na ongeveer 4 a 5 uur.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten