Biscotti alla cannella

Jawel, het eerste recept uit de kookbijbel is een feit: Biscotti alla cannella! ( het zijn eigenlijk gewoon kaneelkoekjes maar die Italiaanse naam klinkt gewoon veel mooier.)
Deze koekjes zijn heerlijk bij thee of koffie en het mooie is dat ik geen boter gebruik bij dit recept waardoor ze gezonder zijn. (die suiker zijn we dan maar eventjes door de vingers ;)
En doordat er geen boter in zit, zijn deze koekjes ook veel langer te bewaren, ongeveer 1 a 2 weken. Dus veel redenen om deze knapperige koekjes te maken, want veel werk dat is het zeker niet!

Biscotti alla cannella

Voor ongeveer 20 stuks (ligt eraan hoe groot je ze maakt)

250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
( je kan ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken)
130 gram suiker
1 theelepel kaneel + wat suiker gemixt
5 eetlepels olijfolie
3 eieren
schil van 1 citroen, geraspt

Bereiding:
Doe de bloem in een kom en mixt dit met de olijfolie en eieren.
Voeg daarna de suiker en citroenrasp toe en meng dit goed.
Laat dit deeg ongeveer 20 min op kamertemperatuur staan en verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
Maak van het deeg kleine bolletjes en meng het door de kaneel en de extra suiker.
Deze deegbolletjes leg je op een bakplaat waar bakpapier op ligt.
Als al het deeg op de bakplaat ligt strooi er nog wat extra kaneel overheen en zet ze zo'n 15/20 minuten in de oven.
Laat de koekjes dan volledig afkoelen. (hoeft natuurlijk niet je kan ook direct aanvallen als je niet langer kan wachten, maar pas wel op wat de koekjes zijn erg warm!)
buon appetito!

Reacties

Populaire posts