Pasta

Voor een lekker Italiaans hoofdgerecht grijp je al snel naar pasta. Deze pasta vind je in veel verschillende soorten en maten, zoals Penne, Tagliatelle, Lasagne etc.
Het is meestal erg gemakkelijk om deze pasta te kopen in de supermarkt en wordt niet veel zelfgemaakt. Dit vind ik zelf erg jammer aangezien zelfgemaakte pasta veel lekkerder en zachter is dan de pasta die kant en klaar koopt. Vandaar dat ik hier ook een receptje plaats van Pasta. Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt alleen kost het iets meer tijd. Er zijn altijd veel verschillende recepten te vinden met andere hoeveelheden, maar dit recept werkt altijd en is erg lekker!

Pasta

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen:
300 gram fijne bloem
300 gram griesmeel
6 eieren
zout
olijfolie

Daarnaast is een pastamachine ook erg handig om te hebben (je kan het deeg ook zelf uitrollen, maar dan kan het voorkomen dat niet alle pastasliertjes dezelfde consistentie/dikte hebben).

Bereiding:
Als eerst is het handig om de bloem te mengen met de griesmeel zodat er één geheel ontstaat.
Leg de bloem op een hoopje op het aanrecht en maak er een kuiltje in zodat je de eieren daarin kan breken.
Strooi daarnaast ook wat zout over het bloem/griesmeel mengsel, een aardig groot snufje zout.
Breek dan 1 voor 1 de eieren in het kuiltje en meng daarna langzaam het bloem mengsel met draaiende bewegingen met de eieren. Als het deeg één geheel is voeg je nog wat olijfolie toe.
Dan is het tijd om te kneden. Duw met je handpalm het deeg ongeveer 5 a 10 minuten in het deeg en keer het elke keer. He moet een soepel deeg worden maar dit kan enige tijd duren.
Na het kneden snij je een 4 bij 10 cm lang stuk af van een dikte van ongeveer 1 cm, dit stuk haal je door de pastamachine heen. Maak bij je pasta machine steeds
gebruik van een smallere doorgang waardoor je pasta dunner wordt.
Je pasta is klaar als je licht je hand er doorheen ziet. Nu kan je er ravioli, spaghetti of tagliatelle van maken met de hand of de extra's die bij je machine zitten.
Als je verder gaat met een saus of een ander gerecht tussendoor gaat maken, zorgt dan dat je de pasta bebloemd anders kleeft het allemaal aan elkaar.
Kook de pasta in gezout kokend water in 2 á 3 minuten gaar.
Veel succes!

Reacties

Populaire posts