Brusselse Appelcake

Brusselse Appels

Dit recept is een lekker hapjes voor tussendoor. Het is net iets aparter dan een appelflap of appeltaart, en daarom leek het mij wel leuk om dit te maken. Voor wat extra's heb ik wat frambozen en bramen toegevoegd, aangezien het recept van zichzelf niet erg zoet is, zorgen deze vruchten voor net iets meer. Uit dit recept zijn ongeveer 12 stuks te snijden.

Ingredienten:

5 appels (elstar)
bosvruchtenmix uit de diepvries of vers
 300 ml melk
100 gr boter
100 gr bloem (gezeefd)
6 eieren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij en schil de appels in horizontale plakken en leg ze in een ingevette bakblik. Strooi hierover de bosvruchten/frambozen en eventueel nog wat kaneel.
Breng daarna in een steelpan de melk, helft van de boter en suiker aan de kook. Voeg hieraan de bloem toe en mix dit stevig door elkaar totdat je een samenhangend deeg hebt.
Voeg de rest van de boter toe en meng 1 voor 1 de eieren erdoor.
Strooi het bloem mengsel over de appels en zet het in de oven.
Bak het ongeveer 40 minuten en laat het daarna eventjes afkoelen
Serveren kan met wat poedersuiker en een bolletje ijs als je het als dessert gaat gebruiken.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts