Quiche met kip en groenten

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een recept heb gepost, maar bij deze een keer een lekkere en gezonde Quiche. Een quiche kan je eigenlijk altijd maken voor een lekkere brunch, als tussendoortje maar kan ook erg goed als avondeten. Hierdoor kan je beter een grote schaal maken, want je kan het erg makkelijk weer opwarmen als je zin hebt in iets lekkers. Dus hierbij een gezonde Quiche met kip en groentes.

Ingrediënten:

Deeg:
300 gram bloem
150 gram koude boter
2 eieren
zout

Vulling:
4 eieren + ongeveer 75 gram crème fraîche
2 ui + 2 wortels fruiten
200 gram Champignons
200 gram kip
peper en zouten
Parmezaanse kaas
Italiaanse kruiden

Bereiding:
Voor het deeg maak je van de bloem een bergje en snij je daar de koude boter doorheen.
Doe de eieren en zout erbij en kneed alles tot één geheel. Wikkel het in huishoudfolie en leg het minimaal een uurtje in de koelkast. (hierdoor wordt de boter weer koud en is het deeg straks makkelijk uit te rollen).

Voor de vulling fruit je de wortels en ui (in kleine stukjes gesneden) in een pan met een beetje olie.
Snij rond de 200 gram aan Champignons in stukjes en bak dit ook aan met de wortel en ui.
De kip doe je hier daarna ook bij (deze ook ik kleine stukjes) en dan breng je het geheel rijk op smaak met peper, zout en kruiden.

Het deeg rol je uit op een met bloem bestuift aanrecht tot een grote ronde plak.
Dit deeg leg je over je beboterde taartvorm en druk het in de hoekjes aan, waardoor het deeg goed de vorm krijgt van de vorm. Hierin prik je met een vork wat gaatjes (zie foto).
Deze taartvorm vul je dan met het kip/groenten mengsel. In een andere kom mix je 4 eieren en de crème fraîche samen met wat peper en zout en dit giet je in de taartvorm vorm.
Dit alles bestrooi je met Parmezaanse kaas en zet het rond de 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Je laat het meestal eventjes afkoelen, maar warm is het het lekkerst om op te eten.


Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts