Crème Brûlée

Een heerlijk toetje voor in de winter is Crème Brûlée. Doordat de half warme custard met een knapperig laagje suiker gewoonweg op je tong smelt. Het is wel een beetje machtig, maar omdat het echt heel lekker is kan je zo 2 á 3 bakjes op (ik spreek uit ervaring). Vandaar hieronder ook dit klassieke recept.

Crème Brûlée
Ingrediënten:

350 ml slagroom
70 gram suiker (+ extra suiker voor het laagje bovenop)
vanillestokje
4 eieren (eigeel)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Je snijdt het vanillestokje doormidden en schraapt et merg eruit, dit alles (dus ook het uitgeschraapte stokje) gooi je in een pannetje. Dit vul je met slagroom en breng je aan de kook.
Ondertussen ga je de eieren scheiden en vang je het eigeel op in een kom. Deze eieren moet je een beetje schuimig opkloppen met de suiker. Als dit klaar is giet je een klein beetje van het gekookte slagroom erbij en dan moet je roeren als een malle (anders krijg je stukjes gestold ei in je Crème Brûlée en dat wil je natuurlijk niet). Hierna giet je alles erbij en roer je het even goed door en giet je alles weer in het steelpannetje. Dit pannetje zet je op het vuur en dan laat je het mengsel een beetje indikken totdat het mengsel goed op de achterkant van je houten lepel blijft zitten, dan is het namelijk klaar.
Dit mengsel giet je in kleine bakjes en zet deze in een ovenschaal die tot 2/3 is gevuld met water.
Je laat het voor 20 minuten in de voorverwarmde oven staan en laat het dan volledig afkoelen in de koelkast (duurt meestal één uurtje).
Voor het knapperige suikerlaagje strooi je een dik laagje suiker over 'de crème' en zet dit 3 minuten onder een hete gril of je brand het suiker met een handbrander. Serveer het direct zodat de Crème Brûlée nog een beetje warm is.
Eet ze!!!


Reacties

Populaire posts