Thaise kippen-kokossoep

Gisteren ging ik niet zo als gewoonlijk Italiaans koken, maar deze keer stond Thais op het menu.
Al een paar jaar geleden had ik ooit een workshop gevolgd en daar mocht ik een Thaise kippen-kokossoep maken. Dit vond ik toen zo lekker dat ik het recept had bewaard, maar als je mij kent dan ben ik aardig chaotisch soms en was ik dus dit recept kwijt geraakt. Maar gisteren vond ik het en had ik het klaargemaakt, en ja het is nog steeds zo lekker!

Thaise kippen-kokossoep
4 personen

stukje gemberwortel (ca. 3 cm)
4 dl kokosmelk (blikje)
3 dl kippenbouillon
200 gram kipfilet
1/2- 1 rode peper
5 takjes koriader
2 eetlepels vissaus
mespuntje bruine suiker

Bereiding:
Schil de gember en snijd deze in hele kleine stukjes. Breng de kokosmelk met de bouillon en de gember aan de kook en kook dit ongeveer 10 minuten.(zo komen de aroma's vrij).
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en snijd de peper fijn.
Roer de kip en de rode peper door de kokosmelk en laat dit ongeveer  8 minuten zachtjes meekoken.
Was dan de koriander en snijd het fijn. Maak de  soep op smaak met de vissaus en basterdsuiker en strooi de koriander over de soep als je het serveert.

Reacties

Populaire posts