Chocolade fudge-taart

Chocolade is niet het meest makkelijke product om mee te werken en vooral niet als je het moet mengen met elementen die heel moeilijk zijn te combineren als ze verschillende temperaturen hebben. Maar deze week was mijn huisgenootje jarig en dan moet er altijd een taartje worden gemaakt natuurlijk. Hij hield van chocolade en koffie, en dat kreeg hij ook. Een chocolade fudge-taart met koffie-extract erin. Een chocolade taart doet het namelijk altijd goed, maar deze taart is ook wel aardig machtig dus aan een klein stukje heb je genoeg. En zo kunnen er ook nog meer mensen van je taart genieten!

Ingrediënten:

Voor de cake:
100 gram cacaopoeder
320 ml water
260 gram zelfrijzend bakmeel
500 gram suiker
10 gram zout
1 vanillestokje
3 eieren
130 ml archide olie
370 ml karnemelk
1 zakje a 1,8 gram Nescafé gold

Voor de crème:
220 gram boter op kamer temperatuur
180 gram gesmolten chocolade
250 gram poedersuiker
100 gram crème fraîche

Bereiding:
Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden om op temperatuur te komen.
Meng de cacaopoeder met kokend warm water en mix dit goed zodat er geen klontjes inzittten.
Mix in een andere kom de bloem, suiker, zout, vanillestokje en de Nescafé met elkaar.
Voeg hieraan de archide olie, karnemelk en de eieren toe en mix dit tot een glad beslag waarnaar je de water/cacao mengsel er doorheen mengt.
Laat dit ongeveer een half uurtje staan zodat alle ingrediënten goed worden opgenomen.
Ondertussen kunnen er 2 even grote bakblikken worden ingevet met boter.
Als het mengsel een half uur heeft gestaan, giet je het in de bakblikken en laat het ongeveer 1 uur in de oven garen.
Doordat het mengsel gemaakt is met olie ipv boter lijkt het deeg heel nat en ongaar, maar het is wel degelijk gaar en ook luchtiger dan je denkt.
Laat de cakes afkoelen buiten het bakblik totdat ze helemaal gekoeld zijn.

Voor de crème zal je eerst de boter moeten opkloppen met de poedersuiker. Als dit erg luchtig is, wordt het tijd om de gesmolten chocolade (au bain marie) er beetje bij beetje door te gooien. Doe dit echter niet te snel, want er is grote kans dat de crème dan gaat schiften.
Voeg als laatste de crème fraîche toe en mix alles nog even goed door.
Nu kan er gebouwd worden. leg de eerste plak cake op een draaibare ronde bodem om daarna goed de creme te kunnen verdelen.
besmeer deze plak ook met crème en leg hier de volgende plak op. Probeer nu met de resterende crème de gehele taart regelmatig te bedekken en klaar is kees!
De taart is erg lekker met wat opgeklopte slagroom erbij.



Reacties

Populaire posts