tomaat/feta/basilicummuffins

eigenlijk hou ik best wel van lekkere zoete en dan vaak ook ongezonde baksels, maar daar heb ik deze keer eventjes verandering in gemaakt. Ik maak namelijk hartige muffins, ja die zijn ook erg lekker!
In plaats van suiker en boter gebruik je hiervoor melk en wat olie zodat de muffins nog steeds luchtig en lekker blijven. De combinatie van tomaat, feta en basilicum zie je ook veel op een pizza en in allemaal andere gerechten en kan je dus ook makkelijk gebruiken bij muffins!

Ingrediƫnten:
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
220 ml melk
50 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt (olie bewaren)
80 gram feta, verkruimelt
basilicum, handje vol

Bereiding:
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en pak wat cakevormpjes en  zet deze in een muffinvormpje.
Meng de eieren samen met de melk en voeg 2 eetlepels (tomaten)olie toe en mix de bloem erdoorheen.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes net als de feta en mix hiervan de helft door het bloemmengsel.
Ook de basilicum meng je door het bloemmengsel, maar je moet het eerst wel nog een beetje fijnsnijden.
Verdeel dit mengsel over de muffinvormpjes en strooi de overgebleven tomaten en feta over het mengsel.
Zet dit allen ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven en laat ze daarna 10 minuten afkoelen.
Eet smakelijk!!!!

Reacties

Populaire posts